W trakcie zebrania plenarnego Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN, które odbyło się 16.12.2022 r., przedstawiono ofertę badawczą Centrum Żywności i Żywienia SGGW.
Zachęcamy do zapoznania się z prezentacją.
Z głębokim żalem zawiadamiamy, że w dniu 29 marca 2021 roku zmarł
Śp.
Prof. dr hab. Zbigniew DUDA
wieloletni członek Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN, wybitny uczony i specjalista z zakresu technologii mięsa, wychowawca studentów oraz pracowników naukowych
Świeć Panie nad Jego duszą.
Przewodniczący, Prezydium i Członkowie Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN
Z głębokim żalem zawiadamiamy, że w dniu 30 marca 2022 roku zmarł
Śp.
Prof. dr hab. Erwin WĄSOWICZ, czł. rzecz. PAN
wieloletni członek Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN, wybitny uczony i specjalista z zakresu technologii żywności i żywienia, wychowawca studentów oraz pracowników naukowych
Świeć Panie nad Jego duszą.
Przewodniczący, Prezydium i Członkowie Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN
Z głębokim żalem zawiadamiamy, że w dniu 3 czerwca 2018 roku zmarł
Śp.
Prof. dr, dr h.c. mult. Antoni RUTKOWSKI
Członek rzeczywisty PAN, jeden z twórców nauki o żywności w Polsce,
wieloletni sekretarz naukowy Wydziału Nauk Rolniczych i Leśnych, Przewodniczący Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN,
Honorowy Przewodniczący Komitetu Nauk o Żywności PAN
Świeć Panie nad Jego duszą.
Przewodniczący, Prezydium i Członkowie Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN
Z głębokim żalem zawiadamiamy, że w dniu 31 grudnia 2016 roku zmarł
Śp.
Prof. dr hab. Henryk Leszek KOSTYRA
zasłużony profesor, wybitny uczony oraz wychowawca wielu pokoleń
młodzieży akademickiej i kadry naukowo-dydaktycznej;
autorytet z zakresu biologii oraz technologii żywności i żywienia;
wieloletni członek Komitetu Nauk o Żywności PAN
Świeć Panie nad Jego duszą.
Przewodniczący, Prezydium i Członkowie Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN
Z głębokim żalem zawiadamiamy, że dnia 19 września 2016 r., zmarł prof. dr hab., dr h.c. Mieczysław Pałasiński, wieloletni aktywny członek Komitetu Chemii i Technologii Żywności oraz Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk.
Przewodniczący, Prezydium i Członkowie Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN
POLSKA AKADEMIA NAUK
Wydział II Nauk Biologicznych i Rolniczych
Komitet Nauk o Żywności
Wielce Szanowny Pan
Prof. dr hab., dr h.c. Adolf Horubała
Dostojny Panie Profesorze, Doktorze Honoris Causa
W imieniu członków Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk mam zaszczyt przekazać najserdeczniejsze gratulacje z okazji
Jubileuszu 90-tych urodzin Pana Profesora
W tym uroczystym dniu proszę przyjąć wyrazy podziwu i uznania
dla pracy naukowej Pana Profesora oraz ogromnego wkładu
w rozwój nauk o żywności i żywieniu, a w szczególności
technologii owoców i warzyw oraz przechowalnictwa żywności.
Życzę satysfakcji z uzyskanych osiągnięć, dalszych sukcesów zawodowych i osobistych oraz zdrowia i wszelkiej pomyślności.
Przewodniczący
Komitetu Nauk o Żywności PAN
/prof. dr hab. Andrzej Lenart/
Warszawa, 17 kwietnia 2015 r.
POLSKA AKADEMIA NAUK
Wydział II Nauk Biologicznych i Rolniczych
Komitet Nauk o Żywności
Wielce Szanowny Pan
Prof. dr hab. inż. Bohdan Achrem-Achremowicz
Dostojny Panie Profesorze
W imieniu członków Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk mam zaszczyt przekazać najserdeczniejsze gratulacje z okazji
Jubileuszu Pana Profesora
W tym uroczystym dniu proszę przyjąć wyrazy uznania i szacunku dla wybitnej twórczości naukowej Pana Profesora z zakresu nauk o żywności i żywieniu, a w szczególności z obszaru technologii węglowodanów.
Życzę niesłabnącej inwencji twórczej, dalszych sukcesów zawodowych i osobistych oraz zdrowia i wszelkich pomyślności
Przewodniczący
Komitetu Nauk o Żywności PAN
/prof. dr hab. Andrzej Lenart/
Kraków, 19 września 2014 r.
Z przyjemnością informujemy, iż wydawane przez Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie pod patronatem Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN czasopismo Polish Journal of Food and Nutrition Sciences z początkiem roku 2014 zostało wpisane na listę czasopism Tomson Reuters (czasopisma z tzw. "listy filadelfijskiej") z IF 2021: 2.736.
Więcej szczegółów na stronie: http://journal.pan.olsztyn.pl/