Planowane konferencje i szkolenia
Konferencja ma charakter bezpłatny i otwarty. Wymagana jest jednak wcześniejsza rejestracja pod linkiem:
https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=rRkrjJxf1EmQdz7Dz8UrP0BVtJ_qhnxIryoU7cGoWNpURDdaM1MyUkNLNTZYREk2REdFMTAzRk5FVi4u
Polskie Towarzystwo Technologów Żywności
Oddział Warszawski
zaprasza na
XXVII Sesję Naukową Sekcji Młodej Kadry Naukowej
„Rozwój Nauk o Żywności. Zrównoważona przyszłość”
oraz
Xth International Session of Young Scientific Staff
„Food Science Development. Sustainable Future”
Warszawa, 11-12 maja 2023 roku
Współorganizatorzy:
Instytut Nauk o Żywności SGGW
Sekcja Młodej Kadry Naukowej PTTŻ
pod patronatem Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN
Konferencja jest bezpłatna ale wymagane jest wcześniejsze zgłoszenie. Uprzejmie prosimy o potwierdzenie uczestnictwa na adres mailowy
9th International Conference
on
“QUALITY AND SAFETY IN FOOD PRODUCTION CHAIN”
The Conference will take place in Wroclaw at 15-16 September 2022
https://qualityconference.wordpress.com/
III Konferencja Naukowa Nauka o Zbożach
„Nauka o Zbożach – osiągnięcia i perspektywy”
Lublin, 22-23 września 2022 r.
Zakład Inżynierii i Technologii Zbóż
Katedra Technologii Żywności Pochodzenia Roślinnego i Gastronomii
Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Współorganizatorzy:
Instytut Agrofizyki PAN w Lublinie
Polskie Towarzystwo Technologów Żywności
Oddział Lubelski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności
Sekcja Bezpieczeństwa Żywności Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN
Studenckie Koło Naukowe Technologów Żywności
Patronat honorowy:
JM Rektor Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie
prof. dr hab. Krzysztof Kowalczyk
oraz
Dziekan Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie
prof. dr hab. Waldemar Gustaw
Szanowni Państwo
Uprzejmie informujemy, że
Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji Instytutu Nauk o Żywności SGGW,
Komitet Nauk o Żywności i Żywieniu PAN
oraz
Oddział Warszawski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności
Oddział Warszawski Polskiego Towarzystwa Agrofizycznego
organizują kolejne,
VII SYMPOZJUM INŻYNIERII ŻYWNOŚCI,
które tradycyjnie odbędzie się na terenie kampusu Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie w terminie 29-30 czerwca 2022, a w którym po raz pierwszy można będzie uczestniczyć również w trybie online.
Siódme Sympozjum ma dla nas szczególne znaczenie, z uwagi na fakt, że z powodu pandemii, planowane w 2020 roku spotkanie nie odbyło się,
a jako organizatorom Sympozjów Inżynierii Żywności zależy nam na utrzymaniu dobrego kontaktu z całym środowiskiem naukowców zajmujących się zagadnieniami inżynierii żywności.
Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w Sympozjum wszystkie osoby zajmujące się zagadnieniami szeroko rozumianej inżynierii żywności. Zwracamy też się z gorącą prośbą do Szanownych Państwa o rozpropagowanie informacji o Sympozjum wśród Państwa współpracowników.
Szczegółowe informacje dotyczące Sympozjum, tematyki oraz terminów nadsyłania zgłoszeń zamieszczono w komunikacie.
Z poważaniem i serdecznymi pozdrowieniami,
w imieniu Komitetu Organizacyjnego VII Sympozjum Inżynierii Żywności
Prof. dr hab. Dorota Witrowa-Rajchert
Dr hab. Ewa Gondek Prof. SGGW
Konferencja jest bezpłatna ale wymagane jest wcześniejsze zgłoszenie. Uprzejmie prosimy o potwierdzenie uczestnictwa na adres mailowy
Katedra Chemii, Technologii i Biotechnologii Żywności
Wydziału Chemicznego Politechniki Gdańskiej
Komitet Nauk o Żywności i Żywieniu Polskiej Akademii Nauk
oraz
Oddział Gdański Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności
zapraszają na
XLV Sesję Naukową Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN
„Żywność w strategii Zielonego Ładu”
Gdańsk, 1-2 lipca 2021 r.
Szczegółowe informacje na temat konferencji dostępne są pod adresem internetowym:
https://chem.pg.edu.pl/xlv-sesja-naukowa-knoziz-pan/strona-glowna
oraz w biurze Komitetu Organizacyjnego
Katedra Chemii, Technologii i Biotechnologii Żywności
Wydział Chemiczny
ul. Narutowicza 11/12
80-233 Gdańsk
e-mail:
tel. 58 347 2656, 58 347 1395
Mamy nadzieję, że sytuacja epidemiologiczna na świecie i w naszym kraju ulegnie znacznej poprawie i będziemy mogli spotkać się w sposób tradycyjny. W zależności od tej sytuacji będziemy tak organizowali konferencję, aby zapewnić wszystkim uczestnikom bezpieczeństwo. Z związku z tym bierzemy również pod uwagę organizację konferencji w formie hybrydowej lub zdalnej.
Wydział Nauk Biologicznych i Rolniczych Polskiej Akademii Nauk
Komitet Nauk o Żywności i Żywieniu PAN
Wydział Nauk Medycznych Polskiej Akademii Nauk
Komitet Nauki o Żywieniu Człowieka PAN
zapraszają do uczestnictwa
w dniu 24 listopada 2020 roku w konferencji z cyklu „Żywność, żywienie a zdrowie”,
pt. „Niekonwencjonalne i innowacyjne techniki – aspekty technologiczne i zdrowotne”
organizowanej zdalnie za pomocą aplikacji MS Teams.
Konferencja ma charakter otwarty i jest bezpłatna - wymagane jest jednak zgłoszenie uczestnictwa na adres:
Każdej osobie, która zgłosi swoje uczestnictwo zostanie wysłany link do spotkaniana kilka dni przed konferencją
Materiały konferencyjne - streszczenia wystąpień